A katolikus templom

A katolikus templom

katolikus templom 1

katolikus templom 21948-ban, az államosításkor a Bizottság Czóbel-kastély parkjából 500 négyszögöt adott a görög katolikus egyháznak templom és parókia építésére. A Hívek 1951 húsvétjára elrendezték a telket, rajta felállították a keresztet, melyet 1951. augusztus 20-án a Szentháromság búcsún szenteltek fel. 1953-ban az anarcsi egyháznak semmi vagyona, pénze nem volt, így Dudás Bertalan atya megtakarított pénzével indult meg a templomépítés, később azonban az engedélyezéssel sok gond akadt. Dudás Miklós püspök úr közbenjárására a Megyei Tanács végül is parókia építésére adta ki az engedélyt. 

1954. szeptember 6-án történt meg az első kapa-ásóvágás a fundamentum elhelyezésére. 1954. november 18-án az építmény falai már álltak, tető volt rajta. 

1955 tavaszán folytatták a munkát. 1955. május 29-én Pünkösd ünnepén már az új templomban folyt a szertartás. A nyolcvanas években nyerte el mai formáját a templom, amely mára már alapos felújításra szorul. 
A tervek elkészültek, a leendő templom látványterve alapján bízunk abban, hogy egy újabb szép épülettel lesz gazdagabb a község.

katolikus templom 3 czidor gergely