Hírek

Tájékoztató tanévkezdési támogatásról

Tisztelt Lakosság!
Az önkormányzat képviselő-testületének a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 5/2015. (I1L02.) önkormányzati rendelet 6. § -a az alábbiakban rendelkezik a tanévkezdési támogatás szabályairól:

6.§

(1) A képviselő-testület tanévkezdési támogatást állapíthat meg az anarcsi lakóhellyel (állandó, tartózkodási hely) rendelkező köznevelési és közoktatási intézményben, középfokú oktatási intézményben nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató tanulónak az érettségi, illetve az első szakma megszerzéséig, valamint a felsőfokú oktatási intézmény első évfolyamos, nappali tagozatos hallgatója részére - a „B" típusú Bursa Hungarica ösztöndíjban részesülők kivételével.


(2) Az anarcsi köznevelési intézményekben jogviszonnyal rendelkezők részére a támogatás megállapítására intézmények által közölt vezetői nyilatkozat alapján,- mely tartalmazza a beiratkozott gyermek nevét, lakcímét és törvényes képviselője nevét- kerül sor a támogatás megállapítására.
(3) Azon gyermekek és hallgatói jogviszonnyal rendelkezők, akik nem anarcsi intézményben folytatják tanulmányaikat egyedi kérelem alapján részesülnek támogatásban, melyhez csatolni szükséges iskolalátogatási- hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentumot.
(4) A kérelmeket a Gyulaházai Közös önkormányzati Hivatal Anarcsi Kirendeltségén kell benyújtani. A kérelmek és az intézményi pótlisták benyújtásának határideje szeptember 30. A határidő elmulasztása jogvesztő.
(5) A támogatást és annak mértékét a Képviselő-testület az éves költségvetési rendelete alapján határozattal állapítja meg. A kérelmek elbírálására, valamint a z intézményi listák alapján történő kifizetésre felhatalmazza a polgármestert.
(6) A támogatást pénzbeli támogatásként kell megállapítani, melyet lehetőség szerint bankszámlára történő utalással kell kifizetni."

A képviselő-testület 2020. szeptember 3-án tartott rendkívüli ülésén az alábbi határozatot hozta a tanévkezdési támogatással kapcsolatosan:
a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 5/2015. (III.02.) önkormányzati rendeletének 6. §-a alapján 1.1 a bölcsődei, óvodai nevelésben részesülő gyermekeknek 9.000.-Ft Összegű tanévkezdési támogatást nyújt

 1./ azon általános iskolai tanuló részére és középfokú oktatási intézményben, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató részére, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult - az érettségi, illetve az első szakma megszerzéséig 9.000 Ft összegű tanévkezdési támogatást nyújt

 2./ azon általános iskolai tanuló részére és középfokú oktatási intézményben, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató részére akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre NEM jogosultak - az érettségi, illetve az első szakma megszerzéséig - 12.000 Ft összegű tanévkezdési támogatást nyújt

 3./ A felsőfokú oktatási intézmény első évfolyamos, nappali tagozatos hallgatója részére 17.000 Ft összegű tanévkezdési támogatás nyújt, kivéve azokat, akik „B" típusú Bursa ösztöndíjat kapnak.

Határidő: 2020. október 15. 
Felelős: polgármester

Tájékoztatom a tisztelt Lakosságot, hogy a figyelemmel a COVID-19 által kialakult járványügyi helyzetre, nem csak a tanévkezdési támogatás igénylésekor, hanem minden önkormányzat által folyósított ellátás tekintetében ellátásai kiutalását, illetve folyósítását kérje bankszámlájára.

A fentiekben részletezett információkhoz kapcsolódó dokumentumok itt letölthetőek:

Tanévkezdési kérelem 2020.pdf
Nyilatkozat.pdf

Kertész Zoltán 
polgármester

Időjárás

booked.net

Névnap

2024. április 24. szerda
György, Debóra
05:42 19:55

Holnap
Márk, Márkó, Márkus
napja lesz.