Hírek

Humán szolgáltatások fejlesztése a Kisvárdai járásban

szechenyi 2020 strukturalis alap logo

2018.03.01.
KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY
KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA AZ EFOP-3.9.2-16-2017-00015 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETÉBEN UNIÓS TÁMOGATÁST NYERT HUMÁN KAPACITÁSOK FEJLESZTÉSE KISVÁRDA ÉS TÉRSÉGE CÍMMEL.

2018. március 1-én indul a Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében című projekt Konzorciumban Fényeslitke Község Önkormányzatával, Gyulaháza Község Önkormányzatával, Anarcs Község Önkormányzatával és Tiszakanyár Község Önkormányzatával.

 

A közszolgáltatások minősége és hozzáférhetősége, különös tekintettel a humán közszolgáltatásokra, hatással van egy adott közösségben élők színvonalára. Nagyobb jelentőséggel bírnak abban az esetben, ha a térség hátrányos helyzetű, ugyanis a nehéz helyzetből történő kitörés egyik alapfeltétele a közszolgáltatások megfelelő minősége.

A kisvárdai térség, beleértve az öt pályázó települést, az elmaradott járások közé tartozik az országos statisztikákat figyelembe véve.

Ezen településeken az oktatásban, kultúrában, egészségügyben valamint a szociális ellátásban dolgozók komplex, a helyi problémákra specializált továbbképzése indokolt. További probléma a gyerekek, különösen a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása, illetve a nekik történő iskolán kívüli programok biztosítása, valamint ehhez kapcsolódóan a tehetséges gyerekek támogatása a továbbtanulásban.

Célnak tekinthető továbbá az óvodai ellátás fejlesztése, mind az itt dolgozó pedagógusok képzése, mind a hozzáférhetőség biztosítása által.

A projekt közvetlen célja, hogy a Kisvárdai kistérségen belül érintett város Kisvárda és négy település Anarcs, Gyulaháza, Tiszakanyár, Fényeslitke méretbeli és társadalmi hátrányai csökkentésre kerüljenek. A projekt fejlesztése alá tartozó humán közszolgáltatásokon belül érintett területek, a köznevelés, felsőoktatás és az alapszintű humán közszolgáltatások. Az eredményes megvalósulás a humán közszolgáltatásokban dolgozó szakemberek tudásának gyarapítását eredményezné, amely az egyik fő iránya projekt céljainak. Ezzel biztosítva bizonyos hiányzó szolgáltatások elérhetővé tételét. Továbbá elősegíti a képzettségük erősítésének lehetőségét, javítva ezzel a helyi közszolgáltatások tartalmi minőségét és színvonalát. A projekt célja, hogy biztosítsa az oktatás különböző szintjeihez való hozzáférés esélyét a gyermekek és tanulók-különösen a hátrányos helyzetűek körében. Ennek biztosítása érdekében olyan köznevelési intézményen kívüli szervezetek és szakemberek kerülnek bevonásra, akiknek a szakmai tudása elősegíti a résztvevő gyermekek és fiatalok személyiség és kompetencia fejlődését.

A célok közé került a kisgyermekkori nevelés hozzáférhetőségének javítása, kapcsolódva az óvodai szolgáltatásfejlesztéshez, ezen belül az óvodapedagógusok továbbképzése a kisgyermekek személyiség kibontakozásának segítése érdekében, valamint olyan kompetenciák és alapkészségek elsajátítását támogató foglalkozások megszervezése és lebonyolítása, amelyek nélkülözhetetlenek a gyermekek további fejlődésének szempontjából. Az említett programok megvalósítása időben összehangolásra kerül a szülő foglalkoztatásával, létrehozva egyfajta gyermekfelügyeleti lehetőséget. Továbbá az említett tevékenységekbe a településen élő hátrányos helyzetű tanulók arányának megfelelő aránya kerül bevonásra. A célok kiterjednek az óvoda optimális személyi és tárgyi feltételeire is, hogy a kisgyermekek- különösen a hátrányos helyzetű gyermekek esetében- kielégítő körülmények között kapják meg a megfelelő nevelést.

A projekt bruttó összköltsége: 457.929.860,- Ft (Támogatás intenzitása: 100%)
A támogatás Kedvezményezettje: Kisvárda Város Önkormányzata
A tervezett befejezési határidő: 2021.03.21.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.

EFOP – 3.9.2:

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Iskola - óvoda, tehetséggondozás: Óvodásoknak, iskolásokról

Felirattal (HU):

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Iskola - óvoda, tehetséggondozás: Pályaorientáció

Felirattal (HU):

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Nyári egyetem: Nyári egyetem: Diplomaszerzést támogató nyári egyetem 2019. május 30-31,

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Nyári egyetem: Diplomaszerzést támogató nyári egyetem 2019. június 13,

Felirattal (HU):

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Nyári egyetem: Alternatív hajtások kutatása 2019. szeptember 26.

Felirattal (HU):

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Nyári egyetem: Alternatív járművek versenye 2019. szeptember 26.

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Nyári egyetem: Hajtómű nitrogénnel 2019. október 14.

Felirattal (HU):

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Nyári egyetem: Hallgatói élet 2019. május 31.

Felirattal (HU):

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Nyári egyetem: Hallgatói projektek 2019. szeptember 26.

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Nyári egyetem: Lendület, tehetetlenség 2019. október 14.

Felirattal (HU):

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Nyári egyetem: Lendület, tehetetlenség 2019. október 15.

Felirattal (HU):

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Nyári egyetem: Mennyire biztonságos az Önvezetés? 2019. május 30.

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Nyári egyetem: Mi kell az Önvezetéshez? 2019. május 30.

Felirattal (HU):

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Nyári egyetem: Mi kell az Önvezetéshez? 2019. szeptember 27.

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Nyári egyetem: Prezentációs készségek 2019. június 13.

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Humán kapacitások fejlesztése Kisvárda és térsége szemléletében: Nyári egyetem: Rakéták működése 2019. október 15.

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Felirattal (HU):

Időjárás

booked.net

Névnap

2024. április 20. szombat
Tivadar, Odett
05:49 19:49

Holnap
Konrád
napja lesz.