Hírek

Falunap 2022

foldszenteles 038

2022. augusztus 20-án kenyérszentelő falunapot tartottunk. Délelőtt megrendezésre került a kispályás futballbajnokság, ahol nyolc csapat mérkőzött a szépszámú közönség előtt. A I. helyzést az Expendables SC csapat, a II. helyezést a Rézvár csapat, a III. helyezést a Párduc csapat érte el.

A reggeli zenés ébresztőről Bunkóczi Erik gondoskodott. A délelőtt folyamán mérték össze tudásukat a sakkozók. Az I. helyezést Korcsmáros József, a II. helyezést Kertész Péter érte el. A gyerekeket ugrálóvár és kézműves program várta, aminek nagy sikere volt a kicsik körében. A délutáni főzőverseny bronzfakanál díját Angéla és csapata, az ezüst fakanál díjat a Takács csapat és az arany fakanál díjat a Barátok csapata nyerte. Nagy sikere volt az ökörsültnek, de fogyott a babgulyás is, a falunapi forgatagban megéhezett anarcsiak örömére.

A Motoros Baráti Kör Kisvárda Egyesület tagjainak motoros felvonulása különleges élményt adott a jelenlévőknek, akik a motorozást is kipróbálhatták. A falujáró kisvonat is nagy népszerűségnek örvendett a gyerekek és a felnőttek körében is, mindig telt kocsikkal tette meg a sétautat a faluban. A gyerekek fagyit kaptak a Roma Nemzetiségi Önkormányzattól, a helyi önkormányzat pedig jégkásával vendégelte meg a gyermekeket. A Hagyományőrző Kézimunka Szakkör tagjai lapcsánkát sütöttek. A rendezvény központi eleme a kenyérszentelés volt, melynek szertartását Kovács Róbert parochus úr végzett. Ezután megkóstoltuk az új kenyeret.

A fellépők között volt Romwalter Éva, a Kisvárdai Férfidalárda, az Első Számú Szabály zenekar és Ginoka. A rendezvény közben esett eső sem zavarta meg a falunapozókat, akik éjfélig ropták a táncot Kocsis Janika zenéjére.

Időjárás

booked.net

Névnap

2024. április 19. péntek
Emma
05:51 19:48

Holnap
Tivadar, Odett
napja lesz.