Hírek

Anarcs Község Díszpolgára lett Dr. Somogyi Gábor háziorvosunk

diszpolgar09

A díszpolgári címet közösen adta át Dr. Seszták Miklós térségünk kormánybiztosa és Kertész Zoltán polgármester 2021. január 15-én.

Ha az ünnep elérkezik az életben, akkor ünnepelj egészen. (…)
Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata.
Az ünnep különbözés.
Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme.
Ilyenkor felejts el mindent, és figyelj az ünnepre!

Márai Sándor

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Vendégeink!

Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntök minden kedves megjelentet.

Engedjék meg, hogy külön köszöntsem Dr. Seszták Miklós Kormánybiztos Urat és Dr. Somogyi Gábor háziorvos Urat és kedves családját, Tarsoly Barna Alpolgármester Urat.

Márai Sándor szavaival élve, ha az ünnep elérkezik az életben, akkor ünnepelni kell. Mi ma éppen ezt tesszük, amikor szeretettel köszönjük Dr. Somogyi Gábort, aki 71 évvel ezelőtt 1949. október 21-én született Debrecenben Dr. Somogyi Dezső és Magdó Klára második gyermekeként. Gyürében töltötte gyermekkorát, ahol édesapja körorvos volt. Középiskolai tanulmányait Kisvárdában a Bessenyei György Gimnáziumban végezte.
Édesapja nyomdokaiba lépve az orvosi egyetemet választotta. Debrecenben is, mint mindenhol, ahol megfordult aktív közösségi életet élt. Szeretett futballozni, játszott a DEAC-ban, sok jó barátot és életre szóló ismeretséget szerzett.
1977-ben nősült, feleségével elsős egyetemista koruk óta egy párt alkotnak.
1977-től 1983-ig Mezőladányban laktak, ahol neje háziorvos volt.
Dr. Somogyi Gábor az egyetem elvégzése után a vásárosnaményi kórházban kezdett dolgozni a szülészet-nőgyógyászati osztályon. 1982-ben szakvizsgázott ebből a szakterületből.

A család 1983-ban Vásárosnaményba költözött. Majd 1988-ban az élet úgy alakította sorsát, hogy amikor Anarcson éppen háziorvosra volt szükség igent mondott az anarcsi vezetők felkérésére. Anarcshoz való kötődését erősítette, hogy 1988. október 1-jén a család is a községbe költözött. Hivatását nagy odaadással, elhivatottsággal végezte és végzi most is, betegei szeretik, magas szakmai tudásában betegei maximálisan bíznak. Ő nem csak az orvosunk, de olyan ember, akire nyugodtan bízzuk gyermekeink, szeretteink életét, egészségünket. Nem csak a testek, de a lelkek gyógyítója, s teszi, teheti ezt azért is, mert betegeit ismeri, sorsunka, gondjaikra, bajaikra odafigyel, bölcs tanácsait szívesen vesszük és fogadjuk meg. Olyan ember, aki rögtön a megoldáson, a segítésen gondolkodik, és önzetlenül segít betegein, embertársain.

A szakmai fejlődése mindig fontos volt számára, 1999-ben háziorvosi szakvizsgát tett. 2000. június 1-jétől hivatását vállalkozásban végzi. Mára ezer szállal kötődik Anarcshoz. Itt nőttek el fiai, akiknek gondtalan életet biztosított, emberségre és sport szeretetére nevelte őket. A sport nemcsak hobbi számára, a község futball életének motorja, irányítója lett. Az Anarcs Sportegyesület elnökeként munkájával, anyagi támogatással és orvosként is segíti az egyesületet.

Ragaszkodik Anarcshoz, hiába készült el Vásárosnaményba a családi ház, ő nem akar elköltözni, mert anarcsinak érzi magát. Dr. Somogyi Gábornak, aki községünk meghatározó személyisége, példaértékű és magas szakmai színvonalú, lelkiismeretes munkájáért, emberségéért, a község sportéletében végzett elévülhetetlen érdemeiért megbecsülésünk és szeretetünk jeleként a mai napon ANARCS KÖZSÉG DÍSZPOLGÁRA címet adományozunk.

.