Gyertyagyújtás Anarcson advent első vasárnapján PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWSatartlapGoogle bookmarkJP-Bookmark
2018. december 01. szombat, 00:00

Advent első vasárnapján az iskolások meghitt műsorral örvendeztették meg községünk lakóit. A versekkel és dalokkal a várakozás örömteli perceit szerezték a rendezvény résztvevőinek. Az önkormányzat nevében Kertész Zoltánné képviselő mondott ünnepi köszöntőt, majd felkérte Pazonyi Istvánnét – aki az óvoda, iskola, önkormányzat fenyőfáját és díszítéshez szükséges fenyőt adományozta – az első gyertya meggyújtására. Ezután forralt borral, forró teával és pogácsával kínáltuk a résztvevőket.

KZ

anarcs advent 20

Lelkünkben reménység, a szívünkben áldás:
Ránk köszöntött advent,
boldog Jézus-várás... –
Ágh Tihamér soraival köszöntöm a közös adventi készülődés résztvevőit, minden kedves anarcsi lakost az első adventi vasárnapon, remélve, hogy együtt részesülhetünk az advent békéjében, a közös várakozás izgalmakkal teli csodájában.
„A boldog Jézus-várás kétezer évvel ezelőtti fénye, a betlehemi fény most áradjon felénk, s legyen a szerény szállás fénye a Béke, a Szeretet, a Megértés reménye, melyre mindannyian vágyunk, mert kis Jézus által hozott remény soha nem fogy el, mindenkinek jut belőle, s minél többet adunk belőle másoknak, nemhogy fogyna, hanem egyre növekszik, egyre több lesz belőle. Nem kell mást tennünk, csak meg kell nyitni a szívünket, hogy a kicsiny Jézus, aki a gyermekek szívében élve keresi a betlehemi szállást, általunk szeretetet, gondoskodást kaphasson, s megszűnjön az önzés, a békétlenség és a szomorúság a Földön.”
Amikor meggyújtjuk az első gyertyát, majd utána vasárnaponként a többit, azok fénye a reménység sugarát, lángját lobbantja fel a szívünkben. Ezek a fények nem hétköznapi fények, ezek a fények csodás fények, melyek megnyitják az emberi szíveket, hogy az ott lakozó jóság, szeretet győzedelmeskedjen az emberi önzés, békétlenség és szomorúság felett. Ritka pillanatok, melyek igazi közösséggé tudnak kovácsolni embereket. Ezek a pillanatok a jelen igézetei, de ezek vezetnek minket a jövő féle is. A fényekben ott lobognak az elért eredményeink és a jövőbe vetett reményeink.
A jövő igazi reménye, záloga a gyermek. Minden gyermek az ígéret fénye, ezért fontos számunkra, hogy az adventi időszakban fokozottan figyeljünk a gyermekekre!
Szálljanak az adventi fények minden anarcsi családra, különösen a gyermekekre!
Amikor hazatérünk, az adventi gyertya jelképes lángját mindenki vigye haza, hogy otthon a családokban is fellobbanhasson a fény, a szeretet, összefogás, hit és reménység fénye, a boldog Jézus-várás ígérete, melyet a gyertyagyújtáskor közösen megéltünk ezen a délutánon.

Minden családnak, anarcsi lakosnak békés, hittel teli, szeretetben gazdag, a remény ígéretével megáldott adventi várakozást kívánok!

Kertész Zoltánné
képviselő

 

Az ebtartás szabályai

images

 

ELOLVASOM!

banner-270

e-ugyintezes

Ma 2019. szeptember 22., vasárnap, Móric napja van. Holnap Tekla és Líviusz napja lesz!

Községünk jeles épületei

Anarcsi Hirmondó

anarcsi hirmondo 2013 12