Mozzanatok az iskola életéből PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWSatartlapGoogle bookmarkJP-Bookmark
2013. április 07. vasárnap, 11:07

Az új esztendő új kihívásokat tartogatott az általános iskolások számára. Január közepén lezárult a félév, mely előtt bizony sok-sok felmérésre, dolgozatra, szóbeli feleletre kellett készülni tanulóinknak. A második félévet január 14-én kezdtük újult erővel. A nevelők a legjobb tudásuk szerint, a pedagógia módszerek széles tárházával birtokukban oktatják és nevelik a nebulókat. A tanulmányi munka mellett már január végén megindult a lázas készülődés a farsangra. A tanulók ötletes jelmezekbe öltöztek, „eljött” közénk a Nap és Hold, a strucc, egy csinos sellőlány, a rongybaba, Spongyabob és sokan mások. 

 

Az osztályok táncos műsorral készültek: az elsősök vidám tánccal örvendeztettek meg bennünket, a másodikosok egy kicsit visszamentek az időben pólyásbaba korukig, de azért igen ügyesen ropták a táncot. A negyedikesek énekes-táncos produkciót mutattak be. Az ötödik osztályosok a táncórákon tanult ismereteikből adtak ízelítőt a nézőközönségnek. A hatodikosok igazi retródiszkót teremtettek, fergeteges hangulatot teremtve táncos produkciójukkal. A borzongás és ijesztgetés sem hiányzott ezen a délutánon, hiszen a 7. osztályosok vérfagyasztó hangulattal indított fellépése zombikat keltett életre. A produkciókat a közönség nagy tapssal jutalmazta, a Diákönkormányzat pedig ajándékokkal honorálta a lelkes munkát.
A délutáni tombolasorsoláson sok értékes nyeremény talált gazdára. Támogatóinknak ezúton is köszönjük a sok felajánlást.
A februári hónapban már hagyomány, hogy a nagycsoportos óvodásoknak és szüleiknek bemutatjuk intézményünket. A leendő elsősök tanító nénije az elsős tanító nénivel és az intézményvezetővel részt vesz az óvodások szülői értekezletén, ahol bemutatjuk az intézményt, ismerkedünk a szülőkkel. Az Iskolacsalogató programunk következő része az a bemutató óra, ahol a nagycsoportosok meglátogatják az elsősöket tanórán, s ismerkednek az iskolás­élettel.
Tanintézményünkben nagy figyelmet fordítunk a szülőkkel való jó kapcsolatra, minden nevelő tart nyílt tanítási órát, ahová szeretettel várjuk a szülőket.
Nyolcadik osztályosaink a napokban már megtudják a központi felvételi eredményeik alapján a középiskolai rangsorban elfoglalt helyüket, s latolgatják esélyeiket, hogy melyik helyre is juthatnak be teljesítményük alapján. A hivatalos értesítéseket is nemsokára megkapják a tanulók.
Húsvétra várva az intézmény háromhetes projektet tart, mely a készülődés szinte minden elemét magában foglalja. A tanulók megismerkednek a húsvéti népszokásokkal, ételekkel, hagyományokkal, melyeket változatos formában dolgoznak fel, ezzel is gazdagítva ismereteiket. A projektet lezáró napon a szülőket is vártuk, hogy együtt munkálkodva gyermekükkel részesüljenek az ünnepvárás izgalmas élményében.

Minden kedves olvasónak kellemes és boldog húsvéti ünnepeket kívánok a Czóbel Minka Tagintézmény dolgozói közössége és a tanulói nevében!

Farsang_7
  • Farsang_7
Farsang_6
  • Farsang_6
Farsang_5
  • Farsang_5
Farsang_4
  • Farsang_4
 
Farsang_3
  • Farsang_3
Farsang_2
  • Farsang_2
Farsang_1
  • Farsang_1
Bemutato tanitas_2
  • Bemutato tanitas_2
Bemutato tanitas_1
  • Bemutato tanitas_1
  •  
 

Az ebtartás szabályai

images

 

ELOLVASOM!

banner-270

e-ugyintezes

Ma 2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz!

Községünk jeles épületei

Anarcsi Hirmondó

anarcsi hirmondo 2013 12