Óvodai hírmorzsák PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWSatartlapGoogle bookmarkJP-Bookmark
2013. április 07. vasárnap, 10:50

 

Az iskolaérettség megállapítása, annak eldöntése, hogy egy gyerek érett-e az iskola megkezdésére, felelősségteljes feladat szülőnek, óvónőnek egyaránt. A gyermek érdekeit szem előtt tartva hozhatjuk meg a legjobb döntést. Segítséget jelent a szülőknek az elsős tanító meghívásával szervezett szülői értekezlet, ahol a tanító néni részletes tájékoztatást nyújt az iskolaérettség kritériumairól. Intézményünkben már hagyomány ez a program. Az óvodában eltöltött évek az iskola előkészítésben döntő szerepet játszanak, hisz itt tanulják meg, sajátítják el a gyermekek mindazokat a képességeket, amelyek a sikeres iskolakezdéshez szükségesek. Ebben a korban a legfogékonyabbak, legnyitottabbak az újra, számtalan tevékenység közben fejlődnek az értelmi, érzelmi és szociális képességeik. 

Február végén már tudjuk, hogy a következő tanévben 18 nagycsoportos fogja elkezdeni az iskolát.
A február minden óvodás gyermeknek tartogat érdekes programot, ilyen a télűző farsang is. Idén is nagy várakozás előzte meg ezt a napot, amelyen átváltozhattak kedvenc mesehősükké, vagy amivé csak szerettek volna. Jó hangulatú vidám délelőttöt töltöttünk el, amelyről nem hiányozott a sok vidám vetélkedő, játék, mulatság, jelmezverseny és a tánc sem. Az óvodánk apraja - nagyja emlékezetes télbúcsúztatón vett részt ezen a napon. A szülők támogatásának, felajánlásaiknak köszönhetően a finomságokban sem volt hiány, köszönet érte minden kedves támogatónknak.

ovi1
Az óvodai élet mindennapjait a pedagógiai programunkban meghatározottak szerint igyekszünk élményekkel megtölteni. A gyermekeknek a mindennapi tevékenységeiket úgy szervezzük, hogy azok által ismereteik, képességeik fejlődjenek, de ugyanakkor az élményszerzés is biztosítva legyen. Szinte havonta szervezünk bábszínházi előadást, amelyet az óvoda valamennyi kis lakója nagy örömmel fogad. A középső és nagycsoportos gyerekek a kisvárdai várszínház bérletes előadásait is látogatják, amelyre autóbusszal utaznak be.
Valamennyi ünnepet várakozás előzi meg, így a nőnapot, nemzeti ünnepünket: március 15-ét is. Nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódva változatos programokat, tevékenységeket kínáltunk óvodásainknak. Beszélgettünk, könyveket nézegettünk a huszárokról, katonákról, hőseinkről, nemzeti jelképeinkről. Festettünk, ragasztottunk zászlókat, csákókat, pártákat, huszárokat.
A tevékenységek közben a gyerekek népi mondókákkal, versekkel, dalokkal ismerkedhettek meg. Az ő számukra a menetelés, a zászló- és csákókészítés is nagy élmény és ezáltal az ünnep lényege is érthetőbbé válik számukra.
A húsvétvárás, a készülődés izgalma jellemzi most az óvodásainkat, hisz ez az ünnep kisfiúknak, kislányoknak egyaránt kedves. Ehhez a naphoz szeretnénk kötni a „KAPUNYITÓ” programunkat, amelyet a leendő óvodásgyerekek számára szervezünk. Ezen a napon kézműves és egyéb érdekes tevékenységek szervezése mellett, betekinthetnek a kedves leendő óvodás gyermekek és a szüleik az Anarcsi óvoda mindennapjaiba. Kérek minden érintettet a magam és az óvoda valamennyi dolgozója nevében, hogy jöjjenek el hozzánk és töltsenek el velünk és a gyerekekkel egy tartalmas, vidám délelőttöt.

ovi2

 

Az ebtartás szabályai

images

 

ELOLVASOM!

banner-270

e-ugyintezes

Ma 2019. május 23., csütörtök, Dezső napja van. Holnap Eszter és Eliza napja lesz!

Községünk jeles épületei

Anarcsi Hirmondó

anarcsi hirmondo 2013 12