Boriné Margitka néni mézes figurák receptje PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWSatartlapGoogle bookmarkJP-Bookmark
2012. december 03. hétfő, 11:43

Hozzávalók: negyed kg porcukor, 2 egész tojás, 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 1 kávéskanál őrölt fahéj, negyed kg langyosított méz, 2 dkg szalakáli, 1 dkg szódabikarbóna, 1 evőkanál zsír, 2,5 dl forralt tej, 6 evőkanál baracklekvár, 1 kg liszt.

Elkészítés:a tejet meglangyosítjuk, két tálba tesszük. Egyikbe a szalakálit, a másikba a szódabikarbónát tesszük. Elkeverjük, hogy ne legyen benne csomó, egészen addig, amíg fel nem fut az edényben, majd hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. A tetejére lisztet teszünk és a tállal együtt jól zárható nylonzacskóba tesszük. Egy napig állni hagyjuk, másnap kiborítjuk lisztezett gyúrótáblára. A megmaradt 20 dkg liszttel jó összegyúrjuk, amíg fel nem veszi az összes lisztet, majd három részre osztjuk. Sodrófával ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. Zsírozott tepsübe rakjuk, tojássárgájával megkenjük, majd közepes lángon sütjük.

A díszítéshez habot készítünk: 20 dkg porcukrot, 1 tojás fehérjével kemény habbá verünk, pár csepp ecetet teszünk hozzá. A habbal díszítjük a kisült figurákat.

JÓ ÉTVÁGYAT A FINOMSÁGHOZ!

 

banner-270

e-ugyintezes

Ma 2018. október 22., hétfő, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz!

Községünk jeles épületei

Anarcsi Hirmondó

anarcsi hirmondo 2013 12